Blog

10 interessante COP26 artikelen

COP26

Deze week ging de UN Climate Change Conference of the Parties (COP26) in Glasgow van start. De top heeft tot doel de wereld te verenigen om samen klimaatverandering aan te pakken. Voel je je een beetje overweldigd door alle informatie? Don’t worry, wij hebben 10 van de meest interessante artikelen en rapporten over dit evenement voor je op een rij gezet.

1. COP26 AND REAL ESTATE – TACKLING ‘GREAT INERTIA’
Herbert Smith Freehills bespreekt de complexiteit van de gebouwde wereld vanwege de gefragmenteerde waardeketen en de noodzaak van radicale samenwerking tussen alle belanghebbenden om een ​​transformatie in onroerend goed te bewerkstelligen. Het bevat veel gegevens over de waardering van verschillende net-zero maatregelen van zowel nieuwe als bestaande gebouwen.

2. THE WORLD GREEN BUILDING COUNCIL – BEYOND BUILDINGS REPORT
Het rapport van de World Green Building Council (WorldGBC) spreekt over kansen voor een integrale aanpak van de gehele gebouwde omgeving. Hun gids biedt duidelijke trajecten voor toekomstige verbeteringen. “De relatie en samenhang tussen gebouwen en infrastructuur is duidelijk. Gebouwen kunnen niet koolstofarm worden zonder infrastructuur, en het doel van veel infrastructuur is om plekken voor mensen te creëren en te ondersteunen.”

3. NEW RESEARCH REVEALS POSITIVE RESPONSE TO COP26 FROM UK COMMERCIAL REAL ESTATE SECTOR
Nieuw onderzoek onder institutionele vastgoedbeleggers en vastgoedprofessionals in het Verenigd Koninkrijk, uitgevoerd door Deepki, een ESG-bureau voor onroerend goed, heeft een positieve reactie van de sector op het aangaan van de uitdagingen op het gebied van klimaatverandering opgeleverd. Meer dan de helft (52 procent) van de respondenten zei dat COP26 een nog grotere focus op ESG zal betekenen gedurende de hele levenscyclus van onroerend goed, van ontwerp tot gebruik, en voor 48 procent is het aanpassen of aanpakken van de ecologische voetafdruk van oudere gebouwen een prioriteit. Ongeveer 44 procent denkt dat het nog meer eigenaren van onroerend goed zal aanmoedigen om de slechte prestaties en CO2-voetafdruk van hun gebouwen aan te pakken met uitgebreide milieustrategieën.

4. THE ECONOMIST – SEE WHAT THREE DEGREES OF GLOBAL WARMING LOOKS LIKE
Neem je de stof liever in de vorm van beeld tot je? The Economist heeft een boeiende (maar angstaanjagende) video gemaakt over de catastrofale resultaten, mocht de wereldwijde temperatuur stijgen tot drie graden Celsius boven het pre-industriële niveau. Het is een heel aannemelijk scenario en deze film laat je zien hoe het eruit zou zien.

5. ECIU – COP26: A VISUAL GUIDE 
Het is de belangrijkste VN-klimaattop sinds Parijs, 2015. Maar waarom? ECIU heeft een zeer uitgebreide visuele gids gemaakt om de belangrijkste uitdagingen voor ons te beantwoorden.

6. WORLD ECONOMIC FORUM – IF THE WORLD IS SERIOUS ABOUT SUSTAINABILITY, IT MUST EMBARK ON A NEW ERA OF GLOBAL LAW
Volgens het WEF gaan we het ‘Antropoceen-tijdperk’ in en hebben we te maken met een verouderd internationaal bestuurskader. Dit vraagt ​​om een ​​nieuw mondiaal rechtssysteem dat kan worden onderverdeeld in 6 sleutelelementen.

7. JLL – INFOGRAPHIC ‘WHY REAL ESTATE MATTERS’
Het koolstofarm maken van onze wereld is een hoge prioriteit. Onroerend goed is de sleutel tot zowel het realiseren van net-zero doelen als het stimuleren van economische en sociale gelijkheid. Lees meer over de cruciale rol van onroerend goed in een duurzamere toekomst in deze infographic van JLL.

8. FORBES: THE SUSTAINABLE HEROES TO NET ZERO
Een recent onderzoek van de Universiteit van Bath heeft uitgewezen dat jonge mensen over de hele wereld “diep psychisch lijden” lijden als gevolg van klimaatverandering en het stilzitten van de overheid in de crisis. 45% van de 10.000 jongeren die voor het onderzoek in 10 landen werden ondervraagd, zei dat angst en verdriet over de klimaatcrisis hun dagelijks leven en vermogen om te functioneren beïnvloedden. Dit artikel van Forbes onderzoekt de spelers die de meeste impact hebben op de duurzaamheidspraktijken.

9. LINKEDIN TOP GREEN VOICES
Om je te helpen alle informatie over klimaat en gerelateerde onderwerpen te volgen tijdens COP26, heeft LinkedIn News Europe een lijst van personen samengesteld (Top Voices) uit de sector en verschillende landen. Volg hun persoonlijke over COP26.

10. THE BUILD BETTER NOW VIRTUAL PAVILLION AT COP26 SHOWCASES PIONEERING SUSTAINABLE DESIGNS 
Het virtuele paviljoen Build Better Now is tijdens COP26 voor het publiek geopend en toont zeventien duurzame projecten die de kansen van de gebouwde omgeving demonstreren.

hello energy’s building heroes
De zoektocht naar net-zero vindt plaats over de hele wereld. Gebouwen worden slimmer, mensen veranderen hun manier van denken en het gaat de goede kant op. hello energy’s building heroes is een serie waarin we de mensen in de vastgoed vieren die meehelpen aan het realiseren van echt duurzame gebouwen. We praten met hen over het proces van het realiseren van deze projecten en hoe ze bijdragen aan mens en (hun) omgeving.

Bekijk hier de hello energy building heroes on onze LinkedIn pagina.

Share this article

Sign up for updates

You may also like...

Blog

July 3, 2024

Why mandatory ESG data verification matters

Big changes for real estate are coming. Soon, checking environmental impact goes from optional to essential. Rather than being an added checkmark, this offers a chance to improve reputation, streamline operations, and drive sustainable innovation.
Blog

June 19, 2024

Data-powered sustainability engagement: W. P. Carey case update

W.P. Carey (REIT) teamed up with hello energy to green their European buildings. Smart data and engaged tenants are driving progress towards sustainability leadership.
Blog

June 12, 2024

One click to green: hello energy simplifies EU utility data for real estate

Simplify complex EU utility data with hello energy. Streamline compliance & collection across 20+ countries. Unlock clean data for smarter sustainability & happy investors.

You may also like...