FAQ

Certificeringen

Hoe betrekt hello energy huurders bij mijn duurzaamheidsbeleid?

Het betrekken van huurders en andere stakeholders bij je duurzaamheidsbeleid is steeds belangrijker. hello energy helpt je met het versterken van je tenant engagement, zodat je de bezoekers van je gebouwen erbij kan betrekken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan:

 • huurders toegang geven tot hello energy voor inzicht in hun energieverbruik, benchmarks, tips voor besparingen, voldoen aan informatieplicht en nieuws over wet- en regelgeving
 • tonen van gebouwinformatie, duurzaamheidsinformatie, energiedata, tips en weetjes op devices zoals TV-schermen, tablets of touchscreens
 • huurders informeren via kwartaalupdates vanuit hello energy over energieverbruik, tips en weetjes

Voldoe ik met hello energy beter aan WELL-eisen?

Ja. WELL bestaat uit tien concepten: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, materialen, gemoed en gemeenschap. Elk concept bestaat uit allerlei kenmerken met specifieke gezondheidsintenties. Die kenmerken zijn voorwaarden of verbeteringen.

Met hello energy meet, bereken en visualiseer je de prestaties van je gebouw. hello energy draagt daarmee bij aan een hogere WELL-score. Vooral op deze kenmerken:

 • Monitoren fundamentele luchtparameters (A01, deel 5)
 • Verbeterde luchtkwaliteit (A06, deel 2)
 • Monitoring en bewustzijn luchtkwaliteit (A08)
 • Consistentie waterkwaliteit (W05, deel 1)
 • Monitoren thermisch comfort (T06)

Helpt hello energy om beter te voldoen aan de eisen voor GRESB?

hello energy helpt bij het verbeteren van de duurzaamheid van je gebouwenportfolio.  Je scoort beter op volgende onderdelen van het GRESB-assessment:

 • Stakeholder engagement: je activeert de huurders en bezoekers van je gebouwen
 • Performance indicators: je meet de prestaties van je gebouwen
 • Monitoring en energiemanagementsysteem: met ons systeem monitor en manage je alle energiedata van je portfolio
 • Beleid en communicatie: je structureert de duurzaamheidsinformatie en communiceert via verschillende devices

Voldoe ik met hello energy aan BREEAM-eisen?

Ja, met het hello energy + show pakket scoor je punten op BREEAM. Zoals bij BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie BRL 2014. Je krijgt credits voor het publiceren van gebouwinformatie en duurzaamheid (MAN 9) en voor een dynamisch reizigersinformatiesysteem (TRA7).

Voor bestaande bouw krijg je voor BREEAM in-use BRL 2014 punten voor de communicatie over milieu en duurzaamheid naar gebruikers en bezoekers (MAN9) en op het tonen van actuele vervoersinformatie (TRA7).

Overtuigd? Neem contact met ons op.

Content beheer en storingen

Ik zie geen data op mijn scherm getoond.

Hier zijn verschillende oorzaken mogelijk. Neem contact met ons op dan gaan wij voor je op onderzoek uit.

Data

Welke datakoppelingen zijn er mogelijk? 

hello energy werkt met een groot aantal standaard datakoppelingen die je zo kan gebruiken. Er zijn API-koppelingen met hoofdmeters, submeters, gebouwbeheersystemen, gateways en LoRa. We koppelen meters voor onder meer elektriciteit, zon, wind, laadpalen, batterijen, gas, warmte, koude, water en sensoren voor binnenklimaat, fijnstof, VOC’s en aanwezigheid. Zit de door jou gewenste datakoppeling er niet bij? Bel of mail ons.

Hoe komt hello energy aan data van energieleveranciers en providers?

hello energy visualiseert data van bijvoorbeeld energie, water, binnenklimaat en aanwezigheid. Alle data wordt door klanten expliciet beschikbaar gesteld om te gebruiken binnen de applicatie. De data komt van hoofdmeters, via een meetbedrijf of de netbeheerder, van submeters via gebouwbeheersystemen, gateways, GMS-routers of van sensoren (Internet of Things) via verschillende protocollen.

Hoe gaat hello energy om met data?

hello energy verzamelt data over energie en duurzaamheid. Wij gebruiken deze data om jou een interessant product te leveren. We bewaren deze gegevens zolang je ons verzoekt onze diensten te leveren. Zie hier voor meer informatie.

Ik heb geen slimme meters, wat nu?

Geen zorgen! Onderdeel van alle hello energypakketten is het slim maken van de elektriciteitsmeter. Het slim maken van de gasmeter is op aanvraag. De kosten zijn afhankelijk van het soort meter. Vraag ons om meer informatie.

Privacy

Hoe worden mijn gegevens beschermd?

Alle gegevens die aan hello energy worden verstrekt, behandelen we met de grootst mogelijke zorg en in lijn met geldende Europese (EU) en nationale regelgeving. hello energy besteedt veel aandacht aan het opstellen van duidelijke documentatie, waarin rechten en verplichtingen over en weer zijn vastgelegd. In onze contractdocumentatie is de verwerkersovereenkomst opgenomen, waarin staat aangegeven welke gegevensverwerkingen specifiek plaatsvinden. De klant wordt in relatie tot de persoonsgegevens van gebruikers aangemerkt als verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de wet. Het is daarom van groot belang om deze documentatie zorgvuldig te bestuderen. Klik hier voor meer info.

Producten en diensten

Hoe en wanneer kan ik mijn abonnement opzeggen?

Abonnementen op hello energy zijn maandelijks opzegbaar door het sturen van een brief of email (goodbye@hello-energy.com). Voor diensten waarvoor een vaste looptijd is afgesproken geldt dat deze dienst tegen het einde van de looptijd opzegbaar is, met een maand opzegtermijn.

Waar kan ik hello energy laten zien? 

Waar je maar wilt! hello energy stuurt feeds naar alle soorten apparatuur, zoals TV-schermen, touch screens, video walls, tablets, laptops en smartphones. Kijk hier naar onze pakketten, of neem contact met ons op om je dromen te bespreken.

Welke extra producten en diensten zijn er?

hello energy biedt een compleet pakket aan producten en diensten om onze klanten te ontzorgen. Deze producten en diensten zijn bijvoorbeeld: narrowcasting, sub-bemetering, binnenklimaatsensoren, API-koppelingen en (groene) energie-inkoop.

Welke pakketten zijn er?

hello energy is een online applicatie met een abonnement. We noemen het Software as a Service (SaaS).

We bieden verschillende pakketten, waarbij de hello energysoftware wordt gecombineerd met andere producten en diensten, zoals TV-schermen en datakoppelingen.  Kijk hier voor het actuele aanbod aan pakketten.

Hoe zeg ik het abonnement op?

Wat jammer dat je niet meer met ons door wilt! We horen graag waarom je met hello energy wilt stoppen.

Over het algemeen zijn onze abonnementen per maand opzegbaar. In sommige gevallen hebben we een andere afspraak met je gemaakt, met een specifieker tijdframe. In dat geval zit je met ons opgescheept tot je contract eindigt.

Stuur een mail naar hello@hello-energy.com om op te zeggen of te informeren over jouw specifieke situatie. Of kijk je orderformulier er op na.

Ik heb al een TV-scherm, kan ik die gebruiken?

Ja, dat kan, dit is een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op.

Voordelen

Welke voordelen levert hello energy mij op?

Dit vinden wij de belangrijkste voordelen:

 • Een fantastische customer experience
 • Betrek je huurders bij (de duurzaamheidsdoelen van) je gebouw
 • Je voldoet aan certificering en wetgeving
 • Je krijgt een volledig overzicht van data, inclusief huurderdata
 • Bespaar op energie

Klinkt dat goed? Stuur ons een mailtje, we vertellen je er graag meer over.

something to ask?

send us an email

schedule a phonecall

say hello to your energy today!

Leave your email or schedule a phone call and we’ll get back to you to discuss the best solution for your building.

hello energy gebruikt de informatie die je geeft op dit formulier om in contact met jou te komen.
Bij het aanvinken, geef je ons toestemming om dit te doen. Je gaat hierbij akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid.

1 of meer velden zijn fout!

Schedule a phone call leave your email
hello energy is a registered trademark.