Blog

Ontdek de echte impact van je gebouw, overwin deze 4 barrières

Green office wall plant wall office building

Om de impact van een gebouw positief te veranderen, is de eerste belangrijke stap om een volledig beeld te krijgen van de huidige prestaties. Het verzamelen van die inzichten is echter nog niet zo eenvoudig. Beschik je over de juiste data via slimme meters? Vertrouwt de huurder je wel met zijn/haar verbruiksgegevens? In deze blog worden 4 hindernissen benoemd die eigenaren en beheerders van onroerend goed moeten overwinnen om een ​​nauwkeuriger beeld te krijgen – zodat je kunt beginnen met het creëren van een echt energiepositief gebouw.

We spraken met verschillende beslissers uit de vastgoedbranche zoals duurzaamheidsmanagers en vastgoedmanagers. Uit deze gesprekken hebben we vier primaire barrières geïdentificeerd:

  • Geen slimme meters geïnstalleerd
  • Huurder niet bereid om gegevens te delen
  • Onvolledige data of vertragingen bij het verzamelen van data
  • Geen dashboard voor energiebeheer

Uit ons onderzoek blijkt dat gebrek aan slimme meters en onwil van huurders de meest voorkomende hindernissen zijn. Echter, zoals Natasha Gracey, Senior Portfolio Management Analyst, opmerkt:

“Ik denk dat het moeilijk is om er een van deze lijst te kiezen zonder aan de rest te denken. Zonder slimme meters voor het meten van verbruik is het moeilijk om de gegevens van sommige huurders te krijgen, waardoor er automatisch een hiaat in de dataontsluiting ontstaat. En als er geen gegevens zijn, valt er ook niets te beheren… het is een vicieuze cirkel!”

Wat zou er dan moeten gebeuren? Voor oudere gebouwen die geen up-to-date meetinfrastructuur hebben, zou de prioriteit moeten liggen bij het upgraden van deze systemen om de capaciteit te bereiken om nauwkeurige, realtime verbruiksmetingen te verzamelen. Deze basis is echter nog maar het begin. Een sterke relatie met je huurder is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je de gegevens kunt verkrijgen die nodig zijn voor de duurzame investeringen ij jouw gebouw.

Betrokkenheid van huurders wordt soms nog wel eens over het hoofd gezien. Echter zien we dat het een steeds belangrijker onderdeel wordt van ESG rapportage en om gezamenlijk met stakeholders te kunnen verduurzamen. Wanneer je huurders de middelen biedt om samen relevante inzichten te verzamelen en ook transparante uitleg geeft, is de kans groter dat ze hier aan willen meewerken. Bij hello energy zien we dat 85% van de huurders bereid is om gegevens te delen als ze duidelijk geïnformeerd zijn waarvoor ze dat doen. In onze whitepaper ‘The Art of Alignment’ kun je daar meer over lezen.

Het verkrijgen van de data is natuurlijk pas echt interessant als je deze kunt vertalen naar inzichtelijke en visueel aantrekkelijke informatie. Daarmee kunnen verhuurder, uitgerust met nieuwe informatie, samen toewerken naar een net-zero carbon toekomst voor vastgoed. Ben jij één van deze of andere obstakels tegengekomen? We horen graag over jouw ervaringen. Deel het met ons via LinkedIn.

Share this article

Sign up for updates

You may also like...

Blog

April 12, 2024

A tale of two propositions: hello energy’s evolving solutions

hello energy evolves: Introducing powerful new sustainability tools Data is the key to unlocking sustainable real estate. hello energy takes a leap forward with two innovative solutions: Data Management and Sustainability Engagement. Leverage data insights and empower tenants to build a greener future, together.
Blog

March 12, 2024

Decoding the impact of temperature swings with Advanced Insights

As we continue into 2024, sustainable real estate is poised for big, transformative trends that will continue to shape the industry's landscape. Here's how hello energy helps you meet them.
Blog

February 13, 2024

3 sustainable real estate trends in 2024 – and how to meet them with hello energy 

As we continue into 2024, sustainable real estate is poised for big, transformative trends that will continue to shape the industry's landscape. Here's how hello energy helps you meet them.

You may also like...