Blog

De bijgewerkte hello energy community

Release notes juli

Hoe gaat jouw bedrijf om met duurzaamheid? Is duurzaamheid de taak van de duurzaamheidsmanager of is er een actieve een ESG-afdeling? En hoe zit het met de rest van jouw collega’s en stakeholders, zijn ze betrokken bij de duurzaamheid inspanningen van het bedrijf?

Bij hello energy geloven we in het creëren van energiepositieve gebouwen. En we geloven dat we er alleen kunnen komen als iedereen mee doet. Eén persoon of zelfs een hele afdeling is een goed begin, maar de inspanningen op het gebied van duurzaamheid zullen veel meer vaart krijgen als iedereen erbij betrokken is.

Een nieuwe start pagina

In onze vorige release-notes hebben we de hello community geïntroduceerd. Een open community die zich zal ontwikkelen rond het gesprek over duurzaamheid. Na veel positieve reacties, hebben we besloten deze functionaliteit een meer centraal onderdeel van ons product te maken. 

Deze release bevat een verbeterde versie van de community. In de vorige versie konden gebouwgebruikers een QR-code scannen en zich laten inspireren door tips en verhalen. Ze konden zelfs hun eigen tips op het platform indienen. In deze versie brengen we dit naar een hoger niveau.  

Het ontwerp is enigszins gewijzigd om zowel desktop- als mobiele weergaven te ondersteunen. Verder introduceren we meer interactiviteit op de pagina. Gebruikers kunnen nu artikelen of tips leuk vinden, delen en erop reageren of hun eigen posts maken. Dit opent het gesprek rond duurzaamheid, zodat iedereen kan meedoen.

Waarom is dat belangrijk? Verhuurders kunnen hun ambities voor een duurzamere toekomst delen én laten zien wat er al aan maatregelen is genomen om het gebouw duurzamer te maken. Toch komen we er niet met de inspanningen van de verhuurder alleen. Volgens brancheorganisatie BBP, is maar liefst 70% van de uitstoot van gebouwen toe te schrijven aan de activiteiten van gebruikers.

“Met maar liefst 70% van de uitstoot van gebouwen die toe te schrijven zijn aan de activiteiten van gebruikers, kan de inzet van eigenaren van onroerend goed om klimaatverandering aan te pakken niet worden waargemaakt zonder nauwere samenwerking met gebruikers van onroerend goed.”

Hoe zit het dan met die huurder? Er is veel onderzoek waaruit blijkt dat stakeholders willen dat bedrijven zich bezighouden met duurzaamheid. Maar mensen willen ook zelf mee doen. Volgens een onderzoek van Cone Communications vindt 74% van de werknemers dat hun baan meer voldoening geeft wanneer ze de kans krijgen om een positieve impact te hebben op sociale kwesties en het milieu.

Wat is het volgende? 

Deze versie van de community wordt over een paar weken vrijgegeven aan alle hello energy klanten. Het wordt ook een centraal onderdeel van ons product, omdat het centraal staat op de startpagina van ons online dashboard.

In de komende weken zullen we ook werken aan een paar extra functies voor de community. Wat zou jij graag zien in onze nieuwe community? Laat het ons weten!

Share this article

Sign up for updates

You may also like...

Blog

June 2, 2023

An ode to the bike (and why it’s time to ditch your car)

We’ll discuss the obvious and less obvious benefits of biking, and we challenge people who feel they can’t live without a car to rethink their reasoning for this.
Blog

May 8, 2023

How to boost biodiversity: an actionable checklist for exterior walls, gardens, and balconies 

You only need one square meter of outside space or one exterior wall to contribute to biodiversity. This actionable guide helps you do it.
Blog

May 2, 2023

Driving sustainable behavioural change with challenges – A sneak peek

In this blog we give a taste of the biggest takeaways from our latest white paper, Challenge yourself: Bringing tenants and building users together to create green properties.

You may also like...