Blog

Nieuw boek ‘The Nowhere Office’ stelt traditioneel kantoorwerk ter discussie

In The Nowhere Office zegt Julia Hobsbawm dat als we terugkeren naar het post-Covid beroepsleven, dat een vaste tijd en plaats niet langer de bepalend zullen zijn voor traditionele kantoormedewerkers.

Het uitgangspunt van het boek is dat de pandemie heeft bewezen dat fulltime teruggaan naar een kantoor economisch noch cultureel wenselijk is.

In plaats daarvan stelt Julia Hobsbawm dat we de volledige definitie van gezondheid van de Wereldgezondheidsorganisatie moeten omarmen en ons moeten concentreren op sociale gezondheid op de werkplek. Ze suggereert ook dat het Verenigd Koninkrijk de productiviteit en betrokkenheid moet verhogen door middel van een doelgerichte agenda die erkent dat werk-privé en privé-leven waar mogelijk veel meer op elkaar moeten worden afgestemd in een hybride model.

Haar suggesties bieden een radicaal alternatief voor ‘business as usual’ wanneer de lockdown eindigt, inclusief de manier waarop de overheid omgaat met werkgerelateerd beleid. Julia Hobsbawm suggereert dat het onwaarschijnlijk is dat er een volledige terugkeer zal komen of zou moeten komen naar het op aanwezigheid gebaseerde kantoorleven, en dat leiderschap en managementcultuur deze verandering moeten omarmen of een cyclus van lage productiviteit en epidemische stress op de werkplek moeten voortzetten.

Meer weten?
Het boek zal binnenkort hier te koop zijn.

Share this article

Sign up for updates

You may also like...

Blog

June 2, 2023

An ode to the bike (and why it’s time to ditch your car)

We’ll discuss the obvious and less obvious benefits of biking, and we challenge people who feel they can’t live without a car to rethink their reasoning for this.
Blog

May 8, 2023

How to boost biodiversity: an actionable checklist for exterior walls, gardens, and balconies 

You only need one square meter of outside space or one exterior wall to contribute to biodiversity. This actionable guide helps you do it.
Blog

May 2, 2023

Driving sustainable behavioural change with challenges – A sneak peek

In this blog we give a taste of the biggest takeaways from our latest white paper, Challenge yourself: Bringing tenants and building users together to create green properties.

You may also like...