Blog

Waarom maandag de beste dag is voor duurzame gedragsverandering

Duurzame doelen kun je alleen maar bereiken wanneer je samenwerkt, maar je wil niet teveel hooi op je vork nemen. Zeker niet op de drukste dag van de week: maandag. Toch blijk dat maandag bij uitstek geschikt is om mensen tot duurzaam gedrag aan te sporen.

Anderen betrekken en met elkaar op één lijn brengen bij duurzame veranderingen, of het nu uw werknemers, belanghebbenden of klanten zijn, is de sleutel tot succes bij het creëren van energiepositieve gebouwen .

Onderzoek wijst aan dat maandagen het perfecte moment zijn om aan te moedigen tot de eerste stappen richting een CO2-neutrale toekomst.

Onderzoek Johns Hopkins over Meatless Mondays
Een onderzoek door Johns Hopkins toont aan dat het concept van de ‘Meatless Mondays’ campagne bedacht is om te starten aan het begin van de week, wanneer mensen het meest open staan voor nieuw gedrag.
“Maandag biedt een kans om te “resetten” en overnieuw te beginnen na mogelijke misstappen in het weekend. Ons onderzoek laat zien dat mensen die hun doelen aan het begin van de week nastreven, beter hun vooruitgang kunnen boeken over de lange termijn. Meatless Mondays kunnen in een bedrijf of in een andere gemeenschappen solidariteit bevorderen en helpen om een gezamenlijk doel na te streven om vleesconsumptie terug te brengen.” Meatless Mondays zijn ook een antwoord op chronische voorkombare ziektes, de belasting op de landbouw en waterreserves, en het groeiende probleem van de klimaatcrisis.

Maak duurzaamheid een alledaags onderwerp
Meatless Mondays en het aanbieden van vegetarische en veganistische opties in de bedrijfskantine zijn slechts enkele van de vele opties om de ecologische voetafdruk van je bedrijf te verminderen. Kleine interventies zoals deze helpen om duurzaamheid een dagelijks onderdeel van je bedrijfsdoelstellingen en beleid te maken.

hello energy biedt de mogelijkheid met onze SaaS oplossing je wekelijkse plantaardige menu opties op je narrowscasting scherm te vertonen.

Mijlpalen hebben het ‘frisse-start effect’
Het zijn niet alleen maandagen die positieve gedragveranderingen bevorderen. Andere data die belangrijke mijlpalen markeren kunnen net zo effectief zijn om het bewustzijn over duurzaamheid te vergroten.

In 5 verschillende studies door psychologiewetenschappers werd er aangetoond dan mensen gemotiveerder zijn om hun doelen te behalen, wanneer belangrijke data werden genoemd.

Data vallen op
De studie laat zien dat mensen over het algemeen negatievere kwaliteiten en fouten toewijzen aan hunzelf in het verleden en een positiever zelfbeeld hanteren in het heden. Data die belangrijke gebeurtenissen markeren, zoals het begin van de week, een nieuw financieel kwartaal, een verjaardag of een feestdag, springen er over het algemeen sneller uit als relevanter en belangrijker. Mensen voelen zich gemotiveerder om hun doelen te bereiken wanneer hun falen uit het verleden uit zicht is en succes behapbaar en dichtij is. Het fenomeen wordt bestempeld door onderzoeker als het ‘frisse start effect.’

Wist je dat…
hello energy is een SaaS oplossing die vastgoed eigenaren engageert om energy-positieve gebouwen te helpen realiseren. Met onze oplossing kun je dagelijks inzicht verkrijgen in je duurzaamheidsscore en vergelijk je je resultaten real-time met andere gebouwen van vergelijkbare omvang. Met onze oplossing creëer je eenvoudig een afspeellijst en vertoon je die via de door jouw gekozen narrowcasting schermen. Bezoekers en medewerkers in het gebouw kunnen zo elke dag betrokken worden bij je duurzaamheidsdoelstellingen en een actieve bijdrage leveren aan vooruitgang. Ontdek hier meer.

Share this article

Sign up for updates

You may also like...

Blog

July 3, 2024

Why mandatory ESG data verification matters

Big changes for real estate are coming. Soon, checking environmental impact goes from optional to essential. Rather than being an added checkmark, this offers a chance to improve reputation, streamline operations, and drive sustainable innovation.
Blog

June 19, 2024

Data-powered sustainability engagement: W. P. Carey case update

W.P. Carey (REIT) teamed up with hello energy to green their European buildings. Smart data and engaged tenants are driving progress towards sustainability leadership.
Blog

June 12, 2024

One click to green: hello energy simplifies EU utility data for real estate

Simplify complex EU utility data with hello energy. Streamline compliance & collection across 20+ countries. Unlock clean data for smarter sustainability & happy investors.

You may also like...