De huurder centraal

Case Study NSI

NSI N.V. is een Nederlandse beursgenoteerde kantorenbelegger met flexibele vastgoedoplossingen in moderne, gezonde en duurzame kantoren op toplocaties. De portefeuille bestaat uit 51 gebouwen met een waarde van 1,3 miljard euro. De komende jaren staat de transformatie naar een meer servicegericht aanbod centraal, in het bijzonder voor de formule van HNK. hello energy helpt NSI met het communiceren van duurzame maatregelen en inzichten naar huurders.

De uitdaging

NSI gelooft dat de sleutel tot een efficiënt portfolio is dat gebouwen waarde toevoegen, zich kunnen aanpassen aan de klantbehoefte en een positieve bijdrage leveren aan hun omgeving. Huurders vragen om vrijheid, toegankelijkheid en vinden duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp. NSI wil de communicatie met haar huurders en de diversiteit van vele duurzame initiatieven gaan versterken. Ook richt NSI zich op de transformatie van haar multi-tenant gebouwen volgens het ‘SPaaS’ (spaces as a service) model. Alle aspecten van het gebouw worden hierin meegenomen: het ontwerp, customer experience, operations, hospitality en sales.

“Ons primaire doel is om omgevingen te creëren waar mensen en organisaties het beste uit zichzelf kunnen halen. hello energy helpt ons om onze huurders te betrekken in een continue dialoog.”

Robert Sparreboom

Robert Sparreboom

De oplossing

NSI is in nauw contact met haar huurders, vraagt voortdurend naar hun input en zoekt de beste oplossing. Eén van de belangrijkste behoeftes van huurders is dat zij talent willen aantrekken en een prettige bedrijfscultuur willen creëren. Dat talent is steeds meer op zoek naar het complete plaatje: een bedrijf dat ook laat zien wat hun impact is op het milieu. hello energy is een software product dat met NSI de koppeling maakt van inzicht in duurzame maatregelen van alle gebouwen naar communicatie met de huurders door:

Huurders te betrekken bij duurzaamheidsinitiatieven

met dagelijkse tips en informatie over hun gebouw, waaronder informatie over bijenkassen, zonnepanelen en andere projecten die NSI onderneemt om de biodiversiteit te bevorderen

Het verhogen van gezondheid, welzijn en duurzaamheid in het gebouw

bijvoorbeeld d.m.v. een sensor die continu meet hoeveel mensen in het gebouw aanwezig zijn

“De behoefte naar ‘het kantoor’ van organisaties verandert continu en het is aan ons om daarop te anticiperen. Het kantoor is nog steeds dé plek om een bedrijfscultuur levend te houden en samenwerking te bevorderen. Tegelijkertijd merken we een groeiende vraag naar flexibiliteit vanuit organisaties, mogelijk gemaakt door digitalisering en slimme technologische oplossingen. De multi-access locaties van HNK passen perfect in deze ontwikkeling en digitale oplossingen zoals narrow casting. Dit stelt ons in staat om direct in contact te komen met onze gebruikers.”

Robert Sparreboom

Robert Sparreboom

De resultaten

hello energy helpt NSI om informatie over haar duurzaamheidsinitiatieven te delen met huurders. Alle huurders zijn benaderd om toegang te krijgen tot hello energy en veel huurders maken hier regelmatig gebruik van. hello energy geeft huurders inzicht in de duurzaamheidsprestaties van hun gebouw, maar laat ook zien hoe ze daar zelf aan kunnen bijdragen. Daarnaast zorgen beeldschermen in de lobby’s van NSI gebouwen ervoor dat ook medewerkers en bezoekers op de hoogte blijven van alle duurzaamheidsinitiatieven.

Alle huurders van 42 NSI gebouwen hebben een eigen login

Er wordt real-time data over het gebouw verzameld en getoond

Er wordt in alle gebouwen (lobby’s en recepties) dagelijks actiegerichte content getoond aan zowel huurders als bezoekers

NSI kan met onze benchmark de performance van haar portfolio meten of vergelijken met soortgelijke gebouwen

Meer weten?

Ontdek wat hello energy voor jouw unieke case kan betekenen.