Een nieuwe standaard voor retrofitten van bestaande gebouwen

Case Study Savills Portugal

Savills is een wereldwijde aanbieder van vastgoeddiensten met een netwerk van meer dan 39.000 mensen in meer dan 600 kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Afrika en het Midden-Oosten. Savills adviseert zakelijke, institutionele en particuliere klanten bij het verwerven, verhuren, ontwikkelen of realiseren residentieel en commercieel vastgoed op ‘s werelds belangrijkste locaties. Recentelijk is de focus in Portugal verschoven naar duurzaamheid en het aanpassen van gebouwen. Samen met hello energy voegen ze waarde toe en gaan ze in gesprek met de gemeenschappen om hen heen.

De uitdaging

Netto-nul gaan is een van de belangrijkste drijfveren voor Savills en hun klanten. Om die transitie te maken wil Savills de eigen rapportage op orde krijgen en structuren creëren voor verantwoording en governance. Bovendien willen ze een bredere impact creëren op de maatschappij en het milieu. Ze verwelkomden nieuwe expertise in hun team, aangezien Nuno Fideles, Associate Architect, samen met andere collega’s in het team de eerste geaccrediteerde BREEAM- en WELL-professional in Portugal werd. Een deel van hun lokale strategie is om een ​​aantal activa aan te passen om een ​​nieuwe duurzaamheidsstandaard te creëren voor zowel kantoren als woongebouwen.
Alles wordt onderstreept door de netto nul-transitie. Al het werk gaat over het koolstofarm maken van activa, portefeuilles en fondsen. Hier komen wij in beeld, met impact beoordelingen, maatschappelijke waarde en nettowinst biodiversiteit (BNG).

Chris Cummings, director sustainable design at Savills

De oplossing

MB4 in Lissabon, eigendom van Avignon Capital en huisvest Savills Portugal-kantoren, dient als een vlaggenschipvoorbeeld van inclusieve en toegankelijke voorzieningen die een positieve impact hebben op het milieu en het welzijn van werknemers, zoals een werkcafé, een installatie voor fietsers, kinderdagverblijven en nog veel meer functies, zoals fotovoltaïsche installaties die 20% van het gebouw van stroom voorzien. hello energy’s data services assisteerde bij de implementatie van de installatie van 20 binnenklimaatsensoren, screen services in het gebouw en het aansluiten van alle energie datapunten. Met al deze verzamelde inzichten, zoals het visualiseren van het verbruik van het gebouw, helpt hello energy om een ​​dialoog aan te gaan met de huurders door hen te inspireren om eenvoudige en leuke acties te ondernemen om te verbeteren. Niet alleen voor MB4, maar voor veel meer gebouwen in Portugal.

Huurders bewuster maken en stimuleren om hun eigen verbruik te verminderen

hello energy biedt dagelijks boeiende inhoud in verschillende gebouwen en inzichten op verschillende apparaten, waaronder duurzaamheidsstatistieken, realtime weers- en openbaar vervoerupdates

Pronkt met de prachtige kenmerken van de gebouwen, zoals de hybride elektrische vloot, de fotovoltaïsche installaties, andere hernieuwbare energiebronnen, monitoring van de luchtkwaliteit en kinderdagverblijven

Integreert met de nieuwste technologie om te besparen op de ecologische voetafdruk

Helpt Savills punten te verdienen voor BREEAM-in-gebruik en WELL-certificeringen en maakt eenvoudige rapportage over ESG mogelijk

hello energy helpt Savills bij hun strategie voor huurdersbetrokkenheid. Wil je weten hoe?

hallo energie gaat verder dan het technische en theoretische. We hebben nu een dagelijks contactpunt in ons gebouw, dat de ware impact laat zien van hoeveel energie we besparen, op een manier die gemakkelijk te begrijpen is voor onze klanten en huurders.

Nuno Fideles. Sustainability Consultant & Associate Architect

De resultaten

Sinds covid is de vraag naar duurzaamheidsadvies verdubbeld voor Savills Portugal. Steeds meer bedrijven hebben hun eigen ESG-doelstellingen vastgesteld, waardoor deze vraag wordt gestimuleerd. Nuno zegt: “we hebben zelfs bedrijven/huurders die ervoor kiezen om onze kantoren specifiek te verhuren, vanwege onze aandacht voor duurzame maatregelen en welzijn, zoals monitoring van de luchtkwaliteit.” Door sommige van hun bedrijfsmiddelen aan te passen, slaagt Savills erin om ongeveer 75% van de ingebouwde koolstof te besparen in vergelijking met nieuw gebouwde kantoren.

Een softwareoplossing die huurders en andere belanghebbenden betrekt

Meer huurders kiezen voor Savills-kantoren vanwege hun aantrekkelijke eigenschappen, wat de winst per vierkante meter verhoogt

hello energy's software helpt ESG-due-diligence- en rapportagefuncties om betere impactstatistieken mogelijk te maken

De weg vrijmaken voor meer impact met een groeiend netwerk van gebouwen met actieve huurdersgemeenschappen

“De vraag van huurders naar duurzaamheid in gebouwen is sinds Covid met meer dan 200% gestegen. Het is niet langer een ‘nice-to-have’ maar een ‘must-have’. Als je over twee jaar aan het bouwen bent en aan geen enkele ESG-criteria voldoet, ben je zo goed als failliet. Duurzaamheid loont voor alle betrokkenen. We creëren samen hypermoderne (kantoor)gebouwen die niet alleen energie besparen, meer investeerders aantrekken, maar ook zorgen voor een gelukkig personeelsbestand.”

Nuno Fideles. Sustainability Consultant & Associate Architect

Tokyo’s green twist: The Toshima Ward Office

Tokyo’s Toshima Ward Office redefines government buildings, blending everyday needs with environmental focus. Designed by Kengo Kuma & Associates, it integrates offices, apartments, and a public vertical garden—an architectural first in Japan.

Lees verder »

Why mandatory ESG data verification matters

Big changes for real estate are coming. Soon, checking environmental impact goes from optional to essential. Rather than being an added checkmark, this offers a chance to improve reputation, streamline operations, and drive sustainable innovation.

Lees verder »

Meer weten?

Ontdek wat hello energy kan doen voor jouw unieke case.